De leukste geschenken sinds 1994
ISO 9001 & 14001 gecertificeerd
Op maat gemaakte oplossingen
Uitgebreid & duurzaam assortiment

Kies voor gerecycled textiel

Home » Blogs » Kies voor gerecycled textiel

Ga voor duurzaam, kies gerecycled textiel

 

Het bedrukken van je eigen kleding is ontzettend leuk. Of je alleen je logo in de huisstijlkleuren toevoegt of helemaal los gaat met een grote print: het resultaat is een uniek eindproduct, passend bij jouw merk. Wil je het duurzamer aanpakken? Kies dan kleding gemaakt van gerecycled materiaal. 

 

Wat houdt gerecycled materiaal in?

 

Textiel dat gemaakt is van gerecycled materiaal is meestal gemaakt van pre of post consumer materiaal. Pre-consumer materiaal bestaat uit restafval dat ontstaat tijdens het maken van textiel. Bijvoorbeeld restanten van garen of snijverlies. Het materiaal is nog niet gedragen door consumenten, vandaar pre-consumer.

 

Bij post-consumer materiaal gaat het om textiel dat al een keer gebruikt is door consumenten. De producten worden ingezameld, gesorteerd en gewassen. Het textiel wordt volledig versnipperd tot vezels, waar vervolgens nieuwe garen mee worden gemaakt.

 

Dit proces is uitdagend, omdat niet al het textiel voor 100% uit één soort materiaal bestaat. Hierdoor is het recyclen van textiel op deze manier niet altijd mogelijk. Kleding gemaakt van gerecycled materiaal is daarom vaak gemaakt van pre-consumer materiaal zoals katoen.

 

100% gerecycled

 

Steeds meer kledingleveranciers maken gebruik van gerecycled (biologisch) katoen in het productieproces.

Het produceren van de gerecyclede kleding bestaat uit een aantal stappen:

 

  • Tijdens de productie van biologisch textiel ontstaan er reststoffen. Ze maken dus gebruik van pre-consumer materiaal. De reststoffen worden verzameld, versnipperd. en tot nieuwe zachte katoenvezels gemaakt.
  • Vervolgens worden er vezels van gerecyclede PET flessen aan toegevoegd. Hierdoor ontstaat er een katoen/polyestermix.
  • Van deze mix worden fijne draden gesponnen, waar nieuwe stof van geweven wordt.
  • De stoffen worden vervolgens gebruikt om de kleding en tassen van de Salvage collectie te maken.

 

Het eindresultaat: kwalitatief hoogwaardige T-shirts, sweaters en tassen gemaakt van gerecycled materiaal.

 

Bedrukken van gerecyclede kleding

 

Uiteraard is het mogelijk om de gerecyclede kleding te voorzien van jouw logo of slogan. Dit kan onder andere op basis van waterinkten. Dit is een ecologische zeefdruk, op waterbasis. Door deze manier van drukken te gebruiken, is je gehele product duurzaam.

 

Naast bedrukkingen op waterbasis zijn er meerdere druktechnieken mogelijk om de gerecyclede kleding te voorzien van jouw logo. Neem voor alle mogelijkheden contact met ons op, we vertellen je graag meer.

Contact
Heb je een vraag?
Contact
Ik wil graag direct een offerte ontvangen
Wij maken jouw merk compleet met de leukste relatiegeschenken. Heb je een specifiek product in gedachten of nog op zoek naar inspiratie? Laat ons weten waar je naar op zoek bent en je ontvangt z.s.m. een offerte.
Offerte aanvragen